6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Yetiştirme yurdunda düğün heyecanı

Adapazarı Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdu'nda kalan ve Sakarya Valisi Nuri Okutan'ın babalık yaptığı genç kız, düzenlenen törenle evlendi.
 
Adapazarı Karaman Mahallesi'nde bulunan yetiştirme yurdunda kalan İmren Gürsoy (17), yurt karşısındaki manav dükkanında çalışan Kader Güneş (23) isimli gençle tanışarak evlenmeye karar verdi. Kader Güneş'in, genç kızla evlenmek için Sakarya Valisi Nuri Okutan'a başvurmasının ardından Vali'nin incelemeleri sonrasında evlenmelerine izin verdiği gençler için bugün düğün töreni yapıldı. Vali Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan, yetiştirme yurdu önünde, damadın babası Rafet ve annesi Hatice Güneş ile diğer davetlileri kapıda karşıladı. Gelin İmren Gürsoy ise, Vali Okutan'ın kolunda, dualar eşliğinde yetiştirme yurdundan çıktı. Vali Okutan, gelinin kemerini bağlarken, eşi Demet Okutan ise gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Okutan ve eşi, mutlu bir gün yaşadıklarını söyleyerek, yurtta kalan diğer genç kızların da aynı şekilde evlenmesini arzu ettiklerini ifade etti.
 
İmren ve Kader Güneş çifti için daha sonra damadın oturduğu İkizce Osmaniye Mahallesi'nde mevlit okutularak, davetlilere yemek ikram edildi. Damadın evindeki törende Vali Nuri Okutan damada saat, eşi Demet Okutan ise geline bilezik hediye etti.
 
Heyecanlı oldukları gözlenen İmren ile Kader Güneş çifti, çok mutlu olduklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 17:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?