3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yıkıma 'benzinli' direniş!

Adapazarı Erenler Beldesi'nde yıkım gerginliği yaşandı. Belediye ekiplerini engelleyen ev sahipleri üzerlerine benzin dökerek kendilerini yakmak istedi. Alınan bilgiye göre, Erenler Beldesi Küpçüler Mahallesi 17 No'lu sokakta ahşaptan yapılan kaçak evi yıkmaya giden Erenler Belediyesi zabıta ekipleri direnişle karşılaştı.

Şu anda Urfa'da askerde olan Serhat Oluk'a ait kaçak evi yıkmak isteyen belediye ekipleri, şahsın babası Selim Oluk, eşi Bedriye Oluk ve diğer yakınlarının direnişiyle karşılaştı.

Belediye ekiplerine direnen şahıslar ellerindeki benzin bidonları ile kendilerini yakmakla tehdit etti. Bunun üzerine zabıta ekipleri polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri şahısları ikna etmeye çalıştı.

Ancak bir türlü ikna olmayan kadınlar ellerindeki benzin dolu şişeleri sağa sola dökmeye başladı. Benzin döktükleri koltukları tutuşturan kadınlar, kendi üzerlerine de benzin dökmeye başlayınca duruma polis müdahale etti.

Polis ekipleri üzerlerine benzin döken kadınların ellerindeki benzin şişeleri ile çakmakları almak istedi. Yaşanan kargaşa nedeniyle küçük çocuklar ise büyük korku yaşadı. Kadınların kendilerini yakmasını polis ekipleri güçlükle engellerken, bu arada benzin şişesi elinden alınan genç kadın eline geçirdiği ekmek bıçağı ile çocuğunu öldürmekle tehdit etti. Diğer aile fertlerinin araya girmesi ile genç kadının elinden ekmek bıçağı güçlükle alındı.

Yanan koltuklar olay yerine gelen Adapazarı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürülmek istendi. Ancak koltukları söndürmeye çalışan itfaiye eri de saldırıya uğradı. Polis ekipleri aile fertlerinden birini uzaklaştırarak itfaiyenin yangını söndürmesine yardım etti.

Polisin ikna etmesi üzerine Selim Oluk binasını kendisinin yıkacağını söyledi. Bunun üzerine belediye ekipleri, polis ekipleri ve sağlık ekipleri olay yerinden ayrıldı.
Bu arada Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, kaçak yapıya izin vermeyeceklerini belirterek, "Beldemizde 79 adet kaçak yapı tespit ettik. Bunlar tek tek yıkılacak. Kimseye taviz vermeyeceğiz. Ben hapse girmek istemiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 21:09:47
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?