3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yıldırım'dan TÜVASAŞ'a ziyaret

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELEĞİNE SEÇİLEN YILDIRIM TÜVASAŞ'I ZİYARET ETTİ

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Prof. Dr. Engin Yıldırım, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki'yi ziyaret etti.

Prof. Dr. Engin Yıldırım, resmi bir veda ziyaretinden çok bir dost görüşmesi olarak nitelendirdiği ziyaretinin ardından, “Bir şehir ekonomisinin en önemli dinamiği, sanayi kurumlarıdır. Sanayinin gelişmesi yolundaki çalışmalar, Türkiye'nin cumhuriyetten bu yana üzerine eğildiği bir konu olmuştur. Sakarya'da faaliyet gösteren TÜVASAŞ gibi dev bir sanayi kuruluşu, şehrin gelişiminde göz ardı edilemeyecek bir fonksiyonu yerine getirmektedir. İbrahim Ertiryaki gibi değerli bir dostumun bu kurumun başında olması ve TÜVASAŞ'ın onun göreve gelmesinden bu yana gösterdiği başarıları, beni ayrıca mutlu etmektedir” dedi.

Engin Yıldırım'la dostluklarının eskiye dayandığını ifade eden Ertiryaki, “Engin Yıldırım, yıllarca Sakarya Üniversitesi'nde hizmet etmiş değerli bir dostumdur. Oldukça genç yaşında önemli akademik çalışmaların altına imza atmış ve profesörlük unvanını almıştır. Anayasa Mahkemesi gibi çok önemli bir kurumda üye olarak yer alacak Engin Yıldırım'ın bu zorlu görevi de layıkıyla yerine getireceğine inancım sonsuzdur. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 13:51:01
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 19:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?