7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Yol yoksa oy da yok!

SAKARYA'DA VATANDAŞLARA YOL ZULMÜ

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bulunan D-650 karayolu üzerindeki Bayır Akça köyü sakinleri, yan yol yapıldıktan sonra ilçe merkezine gitmekte zorluk çektiklerini belirterek, "Yol yapılmazsa seçimde sandığa gitmeyeceğiz" dedi.

Pamukova ilçesine bağlı Bayır Akça köyü Çeşme Mahallesi sakinleri, D-650 karayolu kenarına yapılan yan yol nedeniyle mağdur olduklarını belirtti. Pamukova merkezine gidebilmek için yaklaşık 1 metre yükseklikte bulunan duvardan atlamak zorunda kaldıklarını belirten köy sakinleri, D-650 karayolu üzerinden köylerine bir giriş yolu yapılması gerektiğini belirtti. Çocuğunu Pamukova Devlet Hastanesi'ne götürecek olan köy sakinlerinden Sibel Doğan, yolun bu şekilde olması nedeniyle çok zorlandıklarını belirterek, "Buradan inmek çok zor oluyor. Tek başıma geldiğimde ya Metin tesislerinde ya da ilerideki kavşakta inmem gerekiyor. Çocukla birlikte buradan çıkmam imkansız. Bu nedenle oldukça zorlanıyoruz" diye konuştu.

Bir başka köy sakini Cavit Yıldırım ise, "Duble yol yapılmadan önce köyümüzden çok rahatlıkla otobüslere binebiliyorduk. Duble yol yapıldı, daha sonrasında bu yan yolu yaptılar ancak bizim seyahat sorunumuzu ortaya çıkardılar. Köyün yaşlıları otobüslere binemez hale geldi" ifadelerini kullandı.

Pamukova istikametine yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsü şoförü Mustafa Yılmaz ise, "Bizim için hayli sakıncalı. Sonuçta D-650 üzerinde yolcu indirip bindirmek zorunda kalıyoruz. Yan yola bağlantı yapılmış olsa biz de daha rahat yolcu indirip yolcu alabiliriz. En büyük tehlikede burada kamyonlarda yaşıyoruz. Biz bu bağlantının en kısa sürede yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bayır Akça Köyü Muhtar Azası Sait Ahmet Sezer ise, "Biz bütün köylü olarak burada zorlanıyoruz. Yaşlılarımız evlerde. İlçeye gidemez hale geldik. İnsan hayatı için 2 dakikanın bile büyük önem taşıdığının unutulmaması gerekiyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, yolun başından köye giriş olması varken 1 buçuk kilometre yol fazladan yapmak niye? Bu sürede bir kişinin hayatı kurtulmaz mı? Ben bütün köy halkı adına söylemek istiyorum. Eğer bu yol yapılmazsa yaklaşan seçimlerde bizler sandığa gitmeyeceğiz. Buradan bütün siyasi partilere ve iktidara bunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

SAKARYA'DA VATANDAŞLARA YOL ZULMÜ
SAKARYA'DA VATANDAŞLARA YOL ZULMÜ
SAKARYA'DA VATANDAŞLARA YOL ZULMÜ
SAKARYA'DA VATANDAŞLARA YOL ZULMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 15:56:05
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 17:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?