5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Yolcu otobüsü yandı

Sakarya'nın Akyazı İlçesi yakınlarında, TEM Otoyolu üzerinde yolcu otobüsü yandı.
 
Edinilen bilgiye göre Ankara'dan Kırklareli'ne giden Adnan Oruç idaresindeki 34 DHA 66 plakalı Metro Turizme ait yolcu otobüsü, TEM Otoyolu Akyazı gişelerine 1 kilometre kala yanmaya başladı. Yolcu kabininin tamamen duman içinde kaldığını fark eden sürücü Adnan Oruç, otobüsü yol kenarına çekti. 53 yolcu ve 4 personel olmak üzere toplam 57 kişi, büyük bir korku ve panik içinde otobüsten aşağıya indi. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen otobüs, yolcuların eşyalarıyla birlikte tamamen yandı. Büyük bir şans eseri ölen yada yaralanın olmadığı yangın sonucu TEM Otoyolu'nun Ankara-İstanbul istikameti kısa bir süre trafiğe kapatıldı. Yolcular, ifadeleri alınmak üzere Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
 
15 yıllık otobüs şoförü olan Adnan Oruç, seyir halinde iken bagajda patlama olduğunu ifade ederek, "Ankara'dan Kırklareli'ne gidiyorduk. Bagajda patlama sesi duydum. Daha sonra otobüsün içi duman doldu. Hemen kenara çektim ve yolcuları tahliye etmeye başladık. Yolculara bir şey olmaması bizi sevindirdi" dedi. Hostes Gülser Şener de bagajda bir patlamanın olduğunu ifade ederek, otobüsü tahliye sırasında büyük bir panik ve korkunun yaşandığını söyledi.
 
Bayram tatilinden dönen yolcu Melahat Sevindik ise büyük bir korku ve şok yaşadıklarını belirterek, "Biz ön tarafta oturuyorduk. Patlama sesi oldu. Şoför otobüsü kenara çekti ve hemen aşağıya inmeye başladık. Bayram tatilimiz rezil oldu. Büyük korku, panik yaşadık. Hala şoktayız" diye konuştu.
 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bagajda meydana gelen patlamanın sebebinin yapılacak incelemeden sonra belli olacağı ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 10:48:37
Güncelleme :4 Ocak 2007 Perşembe 10:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?