3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yoldan geçerken bacağı koptu

KAMYONDAN DÜŞEN TOMRUK AYAĞINI KOPARDI

Sakarya TEM Otoyolu'nda emniyet şeridinde duran tomruk yüklü kamyona, arkadan gelen bir başka kamyon çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyondan fırlayan tomruk, yol kenarında yürüyen yayanın ayağını kopardı.

Kaza, dün gece saat 21.30 sıralarında TEM Otoyolu Alancuma TIR Parkı yakınlarında meydana geldi. Ankara istikametine giden Burhanettin Ş. (57) idaresindeki 71 KC 264 plakalı tomruk yüklü kamyonun lastiği patlayınca sürücü aracını emniyet şeridine çekerek lastiği değiştirmek istedi. Bu sırada aynı yöne giden Süleyman S. (36) idaresindeki 41 HE 974 plakalı su tesisatı yüklü kamyon, dikkatsizlik sonucu emniyet şeridindeki tomruk yüklü kamyona arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle kamyon kasasından savrulan tomruklardan biri, o sırada otoban kenarında bulunan tesislere yaya olarak giden Hikmet İlhan'ın üzerine devrildi. İlhan'ın, tonlarca ağırlığındaki tomruğun altında kalan sağ bacağı diz kapağının altından koptu. Kanlar içerisinde yere yığılan Hikmet İlhan, olay yerine gelen ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlhan, yapılan ilk müdahalenin ardından İstanbul Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesine sevk edildi.

Uzun süre kazanın şokunu atlatamayan tomruk yüklü kamyonun şoförü Burhanettin Ş., "Lastiğimin patlaması üzerine aracımı emniyet şeridine çektim. Daha sonra lastiği kontrol ettikten sonra aracıma tekrar binerek iki kilometre ilerideki tesise hareket etmek isterken bir anda gürültü duydum" dedi. Her iki şoförün de gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAMYONDAN DÜŞEN TOMRUK AYAĞINI KOPARDI
KAMYONDAN DÜŞEN TOMRUK AYAĞINI KOPARDI
KAMYONDAN DÜŞEN TOMRUK AYAĞINI KOPARDI
KAMYONDAN DÜŞEN TOMRUK AYAĞINI KOPARDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 10:37:02
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 17:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?