6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Yöresel lezzetler yarıştı

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altınkaşık Sakarya Yöresel Yemek Yarışması'nın Akyazı İlçesi'ndeki etabı tamamlandı. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve 13 ilçede gerçekleştireceği yemek yarışmasının Akyazı etabı, Akyazı Merkez Parkı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Akyazı Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen yarışmada 27 yemek ve 15 tatlı yarıştı. Büyükşehir Belediye Bandosu müzisyenlerince seslendirilen birbirinden güzel Türk Müziği eserlerinden oluşan bir konserle başlayan yarışmada hanımlar hem tatlı, hem de özel yemekleriyle birinci olabilmek için yarıştılar. 

Jüri üyelerinin oldukça zorlandığı yarışmanın yemek kategorisinde Sultan Piliç isimli yemekle Ömrol Aydın birinci, Gül patlıcan ile Emine Ateş ikinci, tavuklu patlıcan sarma ile Hamide Kahveci üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde ise Kabak tatlısı ile Berna Çoklar birinciliği elde ederken, Gazel tatlısı ile Havva Kahveci ikinci ve Saray burması ile de Nezaket Özdağ üçüncü oldu. Dereceye giren bayanlara çeşitli hediyeler verildi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 16:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?