6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Yurtlardan kaçan kaçana

Diyarbakır'da Çocuk Yuvası ve Esirgeme Kurumu'na teslim edilen 34 çocuğun kayıp olduğunun anlaşılmasından sonra, bir çocuk yuvası skandalı da Sakarya'da patladı.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, 12-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin kaldığı Sakarya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda gece yarısı denetim yaptı. Denetimde, 15 çocuğun kayıtlarda görülmesine rağmen yurtta olmadıkları ortaya çıktı.

Daha önce cinsel taciz olaylarıyla da gündeme gelen 120 çocuk ve gencin kaldığı Erkek Yetiştirme Yurdu'yla ilgili ihbar mektubu olan Vali Okutan, dün gece saat 00.30 sıralarında sivil bir otomobille, yetkililerden habersiz yurda geldi. 

Yurt nöbetçisine kapıyı açtıran Vali Okutan, içeriyi gezdikten sonra Yurt Müdürü Cafer Taymaz'ın odasında oturup defterleri inceledi. Müdür Taymaz da valinin kendisini çağırtması üzerine kısa bir süre sonra yurda geldi. 

Defterleri tek tek inceleyen Vali Okutan, 15 çocuk ve gencin kayıtlarda görünmelerine rağmen yurtta olmadıklarını belirledi. Müdür Cafer Taymaz, 6 çocuk ve gencin uzun süredir kayıp olduğunu, 9'unun ise zaman zaman yurda uğradıklarını belirterek, “Kayıpları Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdik. Ancak bir sonuç alamadık” dedi. 

Vali Nuri Okutan, yetiştirme yurdunda kalan çocukların öğrenim gördüğü İsmet İnönü İlkögretim Okulu'nun Müdürü Ali Fuat Sağlam'ı da çağırtarak, okulda hırsızlık olaylarına karışıp karışmadıklarını sordu. 

Öte yandan, yurtta kalanlar için çıkan yemeklerin çevredeki okullarda görev yapan öğretmenlere verildiği iddiası üzerine, muhasebe evraklarını incelemek isteyen Vali Okutan, muhasebe odasının anahtarının bulunmaması üzerine tepki gösterdi. 

Daha sonra yurda gelen Sakarya Sosyal Hizmetler Müdürü Ali inal'a da yurtta olmayan çocukların bulunmasi için talimat veren Vali Okutan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Yurtla ilgili çeşitli iddiaların bulunduğu bir ihbar mektubu alınca buraya incelemeye geldim. Tespitlerime göre 6 çocuk uzun zamandan beri yurtta yok. Diğer 9 tanesi ise belirli zamanlarda gelip gidiyor. Bunların bulunması için talimat verdik. Bu çocuklar bulunup, sosyal uzman gözetimine alınacak.”
Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 12:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
anıl cıngır IP: 85.105.202.xxx Tarih : 12.06.2006 09:16:04
bunlar boyle yaparak kendilerine zarar verir onlara sesleniyorum .lutfen boyle bir şey yapmayın.