5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Yurtta 12 yaşındaki kıza taciz iddiası

SAKARYA Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 7- 12 yaş grubundaki çocukların kaldığı Arifiye Çocuk Yuvası'nda 12 yaşındaki B.Ş.'ye, yuvada bakıcı anne olarak çalışan H.E.'nin 18 yaşındaki oğlunun, mesai bitimi sonrası yurda gelerek cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Cumhuriyet savcılığı ve SHEÇ tarafından iki ayrı soruşturma başlatıldı.

Geçen hafta meydana geldiği iddia edilen olayda, yuvada kadrolu olarak görev yapan H.E.’nin 18 yaşındaki oğlu E.E., mesai bitimi yuvaya gelerek yurtta bulunan bilgisayar salonuna geçti. Bu sırada salonda bulunan B.A. bir süre sonra çığlık atmaya başladı. İçeri giren görevliler küçük kızı ağlarken buldu. Olayın duyulması üzerine bilgisine başvurulan B.A. tacize uğradığını öne sürerken, koruyucu annenin oğlu ise şuçlamayı kabul etmeyerek, “Bilgisayarla oynarken tartıştık. Sadece kolundan tutup çektim” dedi.

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olayla ilgili araştırma yapması için bir sosyal uzman görevlendirdi. Bu arada yasa gereği konunun 72 saat içerisinde Cumhuriyet Savcılığı’na bildirilmesi gerektiğinden, olay Savcılığa intikal ettirildi.

Yuvada yaşanandığı öne sürülen olayla ilgili olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, “Olay inceleniyor. Net bir şey yok. Ama küçük kızın taciz iddiaları var. İdari ve savcılık soruşturmasında gerçek ortaya çıkacak” dedi.




Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 12:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RUKİYE AVCI IP: 88.244.10.xxx Tarih : 20.05.2007 12:45:07
YAZIKLAR OLSUN DENEYİMSİZ CAHİL İNSANLARA BÖYLE YERLERDE GÖREV VERİYORLAR OYSA DENEYİMLİ AİLE YAPISI KONTROL EDİLMİŞ ARAŞTIRILMIŞ KİŞİLER OLMALI DEĞİLMİ ORDA ÖZEL ÇOCUKLAR VAR ONLARA DAHA GÜZEL DAVRANMAK GEREKMİYORMU.BUNU YAPANLARIN DEVLETİMİZ VERSİN CEZASINIKİ ONLARIN YANLIZ OLMADIKLARINI ANLAŞILSIN.DUYARSIZ KALMIYALIM BİZİMDE NE OLACAĞIMIZ BELLİ DEĞİL O BİZİMDE ÇOCUĞUMUZ OLABİLİR.