3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Zehir imalathanesi

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde sahte rakı imal edilen bir ev ile depoya baskın düzenlendi. Olayla ilgili olarak bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul’da sahte rakıdan ölümlerin yaşanması üzerine harekete geçen Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hendek İlçesi Karaçökek Köyü’nde bir ev ile depoya baskın yaptı. Baskında, sahte rakı imal ettiği belirlenen Muammer Bayraktar (36) suçüstü yakalanırken, olayla ilgisi bulunduğu belirlenen Selçuk Altmış ile Abdullah Sanal ise kayıplara karıştı.
Jandarmanın imalathane olarak kullanılan ev ile depoda yaptığı aramada ise 2 adet 400 litrelik tank, sahte rakı imalinde kullanılan malzemeler ile çok sayıda boş şişe ile yaklaşık 400 adet dolu şişe ele geçirildi. Sahte rakıların İstanbul’a satılmış olabileceğini belirten yetkililer, operasyonları bu yönde sürdüreceklerini ifade etti.

Öte yandan, Karaçökek Köyü Muhtarı Yücel Altmış, kardeşi Selçuk Altmış’ın da olayların içinde olduğunu yeni öğrendiğini belirterek, "Kardeşim daha önce de sahte rakı imal etmekten yakalanmıştı. Tekrar aynı işi yaptığını bilseydim, önce ben ihbar ederdim" dedi.
Olaya karışan şahıslardan Abdullah Sanal’ın ise kolonya imalathanesinin bulunduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 14:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celil keleşoğlu IP: 195.175.37.xxx Tarih : 4.03.2005 20:16:21
hendek zaten bataklık gibi bende hendekliyim ama hıc memnun degılım cunku hendekte hayırlı hıc bır ıs yok ne kadar pıs ıs varsa hepsı hendekte dunyanın en buyuk esrar operasyonu bıle hendekte yapıldı sımdıde sahte rakı bakalım daha neler cıkacak hendekte en az her 10 gencten 5 veya 6 sı esrar ıcıyor