2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Hafriyat alanı belirlendi

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Mart ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde, Hanlı Beldesi ile Emirdağ Mezarlığı civarında iki alan belirledi.

Hafriyat atıklarının ve inşaat molozlarının bu alanlar dışına dökülmesini önlemek amacıyla çalışmalarına hız veren Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda iki aracıyla Çevre Yolu'ndan başlamak üzere şehir genelinde tüm hafriyat atıklarını ve inşaat birikintilerini toplamaya başladı.

Şu ana kadar 15 firma Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'ne "Hafriyat Toprağı, İnşaat/Yıkıntı Atıklarını Taşıma İzin Belgesi" ve "Hafriyat Toprağı Ve İnşaat Yıkıntı Atıklarını Depolama İzin Belgesi" almak için başvururken, bu firmalara belgelerinin ise en kısa sürede verileceği bildirildi.

Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıklarının belirlenen yerlere dökülmemesi halinde ise, yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesinin 4. bendi gereği kişilere 100 YTL ile 3 bin YTL arasında, tüzel kişilere ise 100 YTL ile 5 bin YTL değişen oranlarda ceza uygulanacağı belirtildi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 16:32:04
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 10:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?