2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Tavuklu pilav izdihamı

Adapazarı Uzun Çarşı'da dağıtılan tavuklu pilav ve yumurta, izdihama neden oldu.

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Tavuk Yetiştiricileri Birliği tarafından, Uzun Çarşı'da vatandaşlara tavuklu pilav ve yumurta dağıtıldı. Kuş gribinin kanatlı hayvan sektörüne verdiği zararı en aza indirmek ve entegre tesislerde kesilen tavuklarda kuş gribinin olmadığını göstermek amacıyla dağıtılan pilava ve yumurtaya hücum eden vatandaşlardan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi.

Bu arada, Sakarya protokolü de dağıtılan pilavdan yedi. Başta Sakarya Valisi Nuri Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, ATSO Başkanı Erol Öztürk olmak üzere tüm protokol, entegre tesislerde kuş gribi olmadığını kanıtlamak için pilavdan yedi.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, kuş gribinin kanatlı hayvan sektörüne büyük darbe vurduğunu belirterek, ancak entegre tesislerde kuş gribine rastlanmadığını ve entegre tesislerde kesilen tavukların gönül rahatlığıyla alınarak yenilebileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ise hükümetin gerekli önlemleri aldığını ifade ederek, entegre tesislerde kesilen tavukların yenilebileceğini belirtti. ATSO Başkanı Erol Öztürk de, kuş gribi konusunda medyaya büyük görev düştüğünü ifade ederek, büyük darbe yiyen sektörün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 17:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?