2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Okul sağlık ocağı isteği

Adapazarı'nda 17 Ağustos Marmara depreminden sonra yıkılan Şeker İlköğretim Okulu ve Sağlık Ocağı, depremin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen bir türlü yapılamadı.

Adapazarı'nda en fazla nüfus oranına sahip Şeker Mahallesi'nde fabrikanın yanında bulunan Şeker İlköğretim Okulu, 17 Ağustos Marmara depreminden sonra ağır hasar görünce yıkıldı. Yıkılan okulun yerine prefabrike bir okul yapılarak hizmete açılırken, depremin üzerinden 6 yıl geçti. Prefabrikler ömrünü doldurmasına rağmen, okulun yerine yeni bir okul yapılmadı ve çocuklar sağlıksız derme çatma prefabriklerde eğitim ve öğretim görmeye devam ediyor. Mahallede bulunan ve depremde hasar gören sağlık ocağı da aynı durumla karşı karşıya. Hasarlı sağlık ocağı yıkılırken, yerine yenisi yapılmadı. İlköğretim okulu ve sağlık ocağının yerinin hazır olmasına rağmen, eğitim ve sağlık gibi iki önemli kurumdan yoksun olan mahallede yaşayan vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

Şeker Mahallesi Muhtarı Adem Kuvel, 17 Ağustos depreminde eğitim ve sağlık hizmeti gibi önemli hizmetin verildiği kurumların yerine arsaları olduğu halde yenisinin yapılmadığını söyledi. Kuvel, "Mahallemizde bulunan ilköğretim okulu yıkıldı. Yerine prefabrik bir okul yapıldı. Öğrencilerimiz zor şartlarda eğitim ve öğretim görüyorlar. Yeni bir ilköğretim okulu yapılması için, şeker fabrikası ve caminin yanında bulunan arsa okul için bize uygun. Okulun yapılması için mahallemize yeni taşınan genç bir futbolcu kardeşimiz var. Onun okul için girişim yaptığını duyuyoruz. Bir an önce okulumuzun yapılması için herkese büyük görev düşüyor. Sağlık ocağımız aynı şekilde yerine yer olduğu halde bir yenisi yapılmadı.

Mahallemiz eğitim ve sağlık gibi iki önemli kurumdan yoksun. Yetkilileri ve işadamlarımızı mahallemize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 15:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELİM ATEŞ IP: 78.172.158.xxx Tarih : 27.10.2008 20:34:52

BEN OŞEKER İLK ÖGRETİM OKULUNDA OKUYOM. O OKULUN SALIK OCAGI İSTEMESİ GÜZEL KEŞKE YAPILSAYDI HASTALANDI MIZDA TETAVİ GÖRÜRDÜK BİŞEYLER OLDUGUNTA GİDERDİK TETAVİ OLURDUM..