16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

28 mülteci yakalandı

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 28 mülteci yakalandı. Yakalanan mültecilerden Pakistanlı olanlar, depremden kaçtıklarını söyledi.

Akyazı İlçesi'nin Topağaç Köyü yakınlarında şüpheli bir araç bulunduğu ihbarını alarak harekete geçen jandarma ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonda ülkeye kaçak yollardan giren 28 mülteciyi yakaladı. 34 AV 3925 plakalı minibüsü kontrol etmek isteyen ekipleri gören mülteciler ise, hızla olay yerinden kaçmaya çalıştı. Mısır tarlalarına ve ormanlık alana kaçan şahıslar, jandarmanın operasyonu sonucunda kısa sürede yakalandı.

Operasyonda araç ürücüsü Ahmet Naci Gülap ve yanında bulunan Mehmet Birkay ile 13 Pakistan ve 15 Bangladeşli olmak üzere toplam 30 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Jandarmada sorguya alınan Pakistanlı mülteciler depremden kaçtıklarını söylerken, Bangladeşli mültecilerin ise açlık nedeniyle ülkelerini terk ettikleri ortaya çıktı. Bindikleri minibüste, balık istifi bir şekilde İstanbul'a, oradan da İtalya'ya gitmek istedikleri öğrenilen mülteciler, ifadelerinin alınmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Sürücü Ahmet Naci Gülap ve yanında bulunan Mehmet Birkay da adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 14:37:26
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 14:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?