18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

Başkan Akyazı'da

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Akyazı İlçesi'nde yapımı devam eden toplu konutları gezdi. Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Akyazı Belediyesi'ni ziyaret etti. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ile görüşen Başkan Kaşkaş, Akyazı Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü toplu konutlar ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, "Akyazı Belediyesi olarak ilçemizin konut sorununu çözmek için 2 bin 200 adet konuttan oluşan toplu konut projesi yaptık. Bu 2 bin 200 adet konut projesinin ilk etabı olan 352 konutun inşaatına başladık. İnşaata başladığımız 352 konutu çok yakın zamanda bitirip Akyazılı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Akyazı Belediyesi'nin yaptırdığı toplu konutları gezen Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Adapazarı'nda 1999 depremi sonrası haklı olarak zemin problemi nedeniyle çok katlı bina yapılamadığını ve bu yüzden özel sektörün maliyet ve kar marjlarını düşünerek toplu konut yapmadıklarını söyledi. Başkan Kaşkaş, "Adapazarı'nda konut ihtiyacı had safhada. Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için hükümet ve belediyeler seferber olmuş durumda. Tabi ki bu çalışma yeterli olmuyor. İşin içine mutlaka özel sektörün de girmesi gerekiyor. Fakat Adapazarı'nın zemin yapısının çok katlı binaların inşası için elverişli olmadığını maalesef son yaşadığımız depremde çok ağır bedeller ödeyerek gördük" diye konuştu.

Başkan Kaşkaş, Ferizli İlçesi'nin toplu konut yapımı için elverişli olduğunu belirterek, inşaat sektörüne çağrıda bulundu. Kaşkaş, "1999 Marmara depreminde neredeyse bölgemizde tek ayakta kalan yerleşim alanı Ferizli olmuştur. Ferizli'nin sağlam zemin yapısı nedeniyle, ilimizde yaşanan depremlerde binalarımızda tek bir çatlak dahi olmamıştır. Ferizli'nin zemin yapısı, kayalık olması nedeniyle çok katlı binaların inşası için uygundur" dedi.
Başkan Kaşkaş, inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin maliyet girdilerini göze alarak, Ferizli İlçesi'nde toplu konut yapmaya çağırdı.

.
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 19:08:57
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 10:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?