1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Belediyeden ek su deposu

Geyve İlçesi'nde belediye tarafından ilçeye getirilen yeni su kaynaklarının devreye girmesi üzerine, eski depoya ilave olarak 3 bin tonluk ilave depo yaptırılıyor.

Geyve İlçesi'nde yaşanan su sorununun çözüme kavuşturulması için belediye tarafından suya yönelik projelerle ilgili çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Bentpınarı, Ortaköy, Kamışlı, Mayakayası ve Kulfallar Köyleri civarında bulunan kaynaklardaki memba sularının 26 kilometrelik isale hatlarıyla ilçeye getirilmesinin ardından, ilçeye su veren 800 tonluk depoya ilave olarak 3 bin tonluk ilave bir depo yapmak için çalışma başlattı. Belediye tarafından ihale edilen 3 bin tonluk deponun inşaatına başlanırken, Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır da bölgeye giderek çalışmaları inceledi.

Başkan Kır, ilçenin en büyük sorunu olan su sıkıntısını çözdüklerini ifade ederek, "Susuzluk sorununu çözdük ancak yeni geliştirilen proje ile kilometrelerce uzaklıkta bulunan kaynaklardan getirilen suyu depolamada mevcut 800 tonluk deponun yetersiz olduğunu gördük. Bunun üzerine ilave bir depo yapmak üzere harekete geçtik. Halen faaliyet gösteren depomuza ilave olarak 3 bin tonluk bir depo yaptırıyoruz. İlçemizde ileriye dönük olarak 55 yıl su sorunu olmayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 14:45:17
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 14:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?