24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Hendek, doğalgaz istiyor

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir, Hendek İlçesi'ne gelerek Belediye Başkanı Ali İnci'yle görüşmede bulundu. Bir süredir Hendek'e doğalgaz getirmek için çabalayan Başkan Ali İnci, AGDAŞ yetkililerine Hendek'le ilgili genel bilgiler verdi.

Hendek'te fizibilite çalışmalarında bulunduklarını söyleyen AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, "Hendek'e doğalgaz getirmemiz için gerekli ortamın olması gerekiyor. Burada talepleri değerlendireceğiz. Bazı fabrikalardan doğalgaz ihtiyacını belirten belgeler isteyeceğiz. Çünkü burada arz talep dengesi çok önemli.

2. OSB ve bunun dışında kurulan fabrikaların doğalgaz talepleri çok fazla. Yine aynı şekilde konutlar da doğalgazı istiyorlar. Doğa dostu ve ucuz yakıt olması nedeniyle doğalgaza çok fazla talep var. İnşallah araştırmalarımızı kısa zamanda tamamlayıp talepleri değerlendireceğiz" dedi. Hendek'in birçok konuda hızla geliştiğine dikkat çeken Başkan Ali İnci, "SANKO, Gıda-Sa ve bunun gibi birçok fabrikanın ilçemizde yatırım yapması doğalgaza ihtiyacı da beraberinde getirdi. Bu konuda AGDAŞ yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor.

Biz belediye olarak onlara elimizden gelen her tür kolaylığı göstermeye hazırız" diye konuştu. Başkan İnci, AGDAŞ yetkililerine ilçenin havadan çekilmiş fotoğrafını ve imar planlarını göstererek ilçenin coğrafi yapısı hakkında genel bir bilgi verdi. Görüşmelerde AGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Taner İnal ve Harita Mühendisi Cengiz Çebioğlu da bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 11:49:47
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 12:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Eylül AKMAN IP: 81.213.106.xxx Tarih : 27.09.2005 18:21:53
İlk önce sayın başkanımız Ali İNCİ'yi doğalgaz konusundaki çalışmalarından ötürü kutluyoruz. Ve başkanımızın bu konudaki çalışmalarını bir an önce hayata geçireceğine inanıyorum. Doğalgazlı bir yaşama kavuşmak ümidiyle..