2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Prf.Dr. Sofuoğlundan memleketine ziyaret

Aslen Sakaryalı olan, ancak eğitim için gittiği Amerika'ya yerleşen Prof. Dr. Muzaffer Sofuoğlu, Hendek'e gelerek ziyaretlerde bulundu.

Uzun yıllar önce Amerika'ya Tıp eğitimi için giderek orada kalan Prof. Dr. Muzaffer Sofuoğlu, Hendek'e gelerek annesinin adına yaptırdığı okulu da ziyaret etti. Annesinin adına Atike Hanım Anadolu Lisesi'ni yaptıran hayırsever Doktor Sofuoğlu, Belediye Başkanı Ali İnci'yi de ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hendek'in hızla geliştiğine değinen Prof. Dr. Sofuoğlu, bir ilçenin gelişmesi için eğitimin önemine dikkati çekti.

Başkan İnci, Prof. Dr. Sofuoğlu'na Hendek'te eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Sayın Sofuoğlu, annesinin adına yaptırdığı okulla ilçemize bir okul kazandırdığı gibi başarılı öğrencilere de burs vererek, eğitime olan desteğini devam ettirmektedir. Yıllar önce Amerika'ya gitmesine rağmen, her yıl memleketini ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulunması büyük bir vefa örneğidir. Amerika gibi büyük bir ülkede hemşehrimizin önemli bir konuma gelmesi de bizleri gururlandırmaktadır. Kendisine eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Prof. Dr. Muzaffer Sofuoğlu ise, Amerika'dan getirdiği hediyeleri Başkan İnci'ye sundu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?