23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köyde tarım faaliyeti

Sakarya'nın Karapürçek İlçesi Mesudiye Köyü'nde, muhtar ile tarım danışmanı el ele vererek, köyde yapılan faaliyetleri yerinde inceliyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yaklaşık bin köye verilen tarım danışmanlarından biri olan ve Karapürçek İlçesi Mesudiye Köyü'nde görev yapan tarım danışmanı E. Ülkü Yıldırım, köy muhtarı Yusuf Bayrak ile işbirliği içinde köyde yapılan faaliyetleri yerinde inceleyerek denetlemelerde bulunuyor.

Mesudiye Köyü Muhtarı Yusuf Bayrak, köy tüzel kişiliğine ait 18 dönüm fındık bahçesini tarım danışmanı Ülkü Yıldırım ile birlikte proje altına alarak örnek bir fındık bahçesi yapacaklarını belirterek, tarım danışmanı Ülkü Yıldırım ile birlikte hareket ederek, köyün malı olan fındık bahçesini bir hafta içinde temizledikten sonra topraktan numuneler alıp, tahlillerini yaparak ortaya örnek bir fındık bahçesi çıkaracaklarını söyledi.

Tarım danışmanı Ülkü Yıldırım, Mesudiye Köyü'nün süs bitkisi yetiştirmeye uygun olduğunu ifade ederek, "Köye çok sayıda süs bitkisi dikildi. Dikilin süs bitkilerini Kasım ayında saksılara alacağız. Bizzat bütün bahçeleri tek tek geziyoruz. Hastaları ayırıyoruz, fidanları budayıp özel getirdiğimiz bambu ağaçları ile destekliyoruz. Önümüzdeki yıl ürünler satışa hazır hale gelecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 15:21:04
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 15:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?