23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

OSB'nin yeri değişiyor

Sakarya'nın Karasu İlçesi'ne Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışmalar sürdürülürken, Karasu Belediyesi tarafından önerilen araziyi uygun görmeyen Sanayi Bakanlığı Komisyonu, Darıçayırı Beldesi'nde yeni bir arazi buldu.

Karasu İlçesi'ne OSB kurulması için çalışma başlatıldı. Karasu Belediyesi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda Döşeme Gölü mevkiini sanayi alanı olarak gösterilen yerde inceleme yapan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Komisyonu araziyi beğenmedi.

Yeni yer tespitinde bulunan komisyon üyeleri, yapılan incelemeler sonrasında 48 hektarlık arazinin kadastrosu olan, mülkiyeti şahıslara ait, 3. sınıf tarım arazisi olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Bunun üzerine bu araziden vazgeçerek yeni bir arayış içine giren komisyon, Darıçayırı Beldesi'nde yeni bir arazi tespit etti. Bu arazinin de 48 hektar olduğunu belirten komisyon üyeleri, "Ancak burası 6. sınıf tarım arazisi. Drenaj sorunu da yok" dedi.

Öte yandan Belde Belediye Başkanı Recep Sarı, AK Parti'li Belediye Meclis üyeleri İsmail Erdem, Mustafa Aksoy, Zeynel Ağırbaş ve merkez mahalle muhtarı Yahya Demirkaya, OSB'nin Darıçayırı Beldesi'ne kurulmasını istediklerini dile getirdi.

Darıçayırı Belediye Başkanı Recep Sarı, "Karasu Belediyesi tarafından önerilen arazinin heyet tarafından uygun görülmemesi bizi memnun etti. OSB'nin Darıçayırı'na kurulmasını istiyoruz. Biz yer önermedik; ama projeye dahil olduk. Beldemiz için oldukça sevindirici bir durum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 16:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dilek Ekiz IP: 217.68.210.xxx Tarih : 28.04.2006 14:46:27
OSBnin nereye kurulucağının önemi yok bence.Önemli olan bu bölgede herhangi bir yere kurulmasının düşünülmesi..OSB kurulduğu takdirde birçok insana iş kapısı olacak.İş sorunu olmayan bir kentin yaşam standartları yüksek olacağından buna paralel olarakta kalkınma daha da hızlanacak.Dilerim bu proje kısa sürede hayata geçer.