19
Mayıs
2024
Pazar
KOCAALİ - SAKARYA

ASKF Başkanı Kama'ya kınama

KOCAALİ SAHİLSPORDAN ASKF BAŞKANI KAMA'YA KINAMA

Kocaali Sahilspor Yönetim Kurulu taraftarlarını sarhoşlukla suçlayan Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hüseyin Kama'yı kınadı.

Kocaali Sahilspor ile Hızırtepe Yeni Özenspor arasında Erenler Suni Çim sahada gerçekleştirilen maç esnasında bir taraftarın yaktığı meşalenin üst kısmının patlayarak sahaya düşmesi sonucunda saha zemininde oluşan yanık ASKF tarafından tepki ile karşılanmıştı. Olayın sarhoş taraftarlar tarafından yapıldığını iddia eden ASKF Başkanı Hüseyin Kama'nın önceki gün yaptığı “Sarhoşları İstemiyoruz” açıklaması Kocaali Sahilspor yönetimi tarafından tepki ile karşılandı. Tuna Tan'da bir toplantı düzenleyen Kocaali Sahilspor Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tarım, “İddia edildiği gibi oradaki sarhoş bir taraftarın değil bir küçük çocuğun elindeki meşalenin patlaması sonucunda saha zeminine düşen bir alev sahanın 12 cm'lik bir alanının yanmasına neden oldu. ASKF Başkanı Hüseyin Kama bilip bilmeden taraftarlarımıza sarhoş yakıştırması yapmış ve bizleri suçlamıştır” dedi.

Yaşanan olayın tüm taraftarlara yansıtılmasını yanlış bulduklarını söyleyen Tarım, “Bir spor kulübünün taraflarının tümünü konuyla ilgili olmamasına rağmen sarhoşlukla suçlayarak o ilçe halkını incittiğinizi bilmenizi isteriz. Olay anında saha görevlisi o meşaleyi alıp kenara ata bilse veya ayağı ile söndürse sıkıntı olmayacak. Anlatıldığı gibi toplu halde sahaya meşale ve yanıcı madde atmamışlardır. Demecinizdeki saçmalıklara devamla kulüplerimiz sahayı yakıyorlar derken de olayları nasıl abartarak demagoji yapıyorsunuz” diye konuştu.

ASKF Başkanı Hüseyin Kama'nın Kocaali halkından ve taraftarlarından özür dilemesi gerektiğini söyleyen Tarım, “ASKF Başkanı Hüseyin Kama bizlerden özür dileyene kadar maçlarımıza 5 dakika geç çıkma kararı aldık. Bizim çizgimizi ne Kama nede onun gibiler bozamayacaklardır. Biz herkesi hafta sonu oynayacağımız Karapürçekspor maçına davet ediyoruz. Kocaali Sahilspor taraftarı ve Kocaali halkının ne kadar misafirperver ve fair play ruhu ile maçları seyrettiğini herkesin görmesini istiyoruz” dedi.

KOCAALİ SAHİLSPORDAN ASKF BAŞKANI KAMA'YA KINAMA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 17:09:05
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 00:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?