19
Mayıs
2024
Pazar
KOCAALİ - SAKARYA

Baraj, mezarı yutmasın

MARMARA Depremi’nde hayatını kaybeden 8 aylık hamile Canan Al ve Hüseyin Al çiftinin mezarı ise baraj sularının altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Melen Projesi’nden dolayı, Kocaali’nin Ortaköy beldesinde mezarları sular altında kalacak olan Al çiftinin yakınları mezarların taşınabilmesi için yardım bekliyor. 8 aylık hamile kızını depremde kaybeden Fikriye Kurtun, depremde yaşadıkları büyük acıyı yıllar geçmesine rağmen unutamadıklarını söyledi.

Kızını eşiyle birlikte Ortaköy beldesindeki mezarlığa defnettiklerini bildiren Kurtun, sözlerine şöyle devam etti: "Melen Projesi’yle Ortaköy beldesi sular altında kalacak. Dolayısıyla mezarlarımızda sular altında kalacak. Ben kızımın ve damadımın mezarlarının sular altında kalmasına dayanamam, bırakmayacağım. Bazı aileler yakınlarının mezarlarını taşımayı düşünmüyor ama biz bırakmayacağız. En azından onları ziyaret edip, başlarında dua edebiliyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz."


Tıkla son dakika haberleri cebine gelsin... İLK 1 AY ÜCRETSİZ

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 08:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine...... IP: 88.240.175.xxx Tarih : 20.08.2008 20:42:21

şu an duygularımı anlatamıyorum inanın ama canan al benım çok sevdiğim bir insandı arkadasım dı.olduğunu tesadüf öğrendim depremde çok üzülmüştüm ve nekadar gariptirki mezarınıda tesadüfen olesine haberlere göz atarken gördüm.kocaaliliyim ama bursada olmam dolayısıyla pek oralardan haber alamıyorum ama görünce şok oldum umarım kötü seyler olmaz çünkü onların öyle büyük bir aşkları vardıki onları ölüm bile ayırmazken zannetmiyorumki bu proje ayırsın.toprağınız boş olsun canım arkadaşımm.lütfen bir şeyleri yapmadan önce vijdanımızı sorgulayalım