19
Mayıs
2024
Pazar
KOCAALİ - SAKARYA

Belediye Başkanı Dal'a soruşturma

Sakarya'nın Kocaali İlçe Belediye Başkanı Zeynel Dal hakkında, belediyede çalışan memurlara maaşlarını geç ödediği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Belediyenin uzun yıllar çeşitli birimlerinde çalışan 20 memur, maaşlarını zamanında alamadıkları, eksik ve geç aldıkları gerekçesiyle resmi bir yazı ile kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlık memurların müracaatı üzerine konuyu İçişleri Bakanlığı'na bildirdi. Bakanlık Ankara'dan bir müfettiş görevlendirerek konuyla ilgili inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonunda memurların talebini olumlu olarak değerlendiren bakanlık, Kocaali Belediye Başkanı Zeynel Dal hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Hakkında açılan soruşturma hakkında açıklama yapan Kocaali Belediye Başkanı Zeynel Dal soruşturmayı doğrulayarak "Belediyemizde çalışan 15 memur var. Paralarını geç ya da eksik ödediğimiz konusu yalandır. Bizim memurlara borcumuz yok işçilere borcumuz var. Bugün tüm belediyeler borç batağında hepsinin çalışanlarına borçları var. Bunu da aşacağız. Her zorluğu aştığımız gibi" dedi.

Kocaali Belediye Başkanı Zeynel Dal, Doğru Yol Partisi'nden AK Parti'ye geçmişti. Dal, partisi tarafından aday gösterilmeyince Demokrat Parti'ye geçmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?