19
Mayıs
2024
Pazar
KOCAALİ - SAKARYA

Kocaali'de Sakarya TZOB Toplantısı

Fındık fiyatının aşırı derecede gerilemesi sonucunda Sakarya il koordinasyon kurulunun aylık olağan toplantısı Ziraat Odaları başkanlarının tamamının ve TZOB Genel Başkanı Şemi Bayraktar'ın katılımı ile Kocaali Ziraat odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya Köy muhtarları ve çiftçilerle yerel idareciler katıldı. TZOB genel başkanı; fındık üreticisinin çok zor günler yaşadığını, yeni hasat mevsimine kısa bir zaman kaldığı dönemde fındık fiyatlarının dip yaptığını ve piyasada alım satım işleminin eski ürün yapılmadığını belirtti. 

Bu güne kadar Ziraat Odaları Birliğinin mevcut sıkıntıyı diyalog ve öneri yoluyla çözmeye çalıştığını, ancak gelinen son noktada fındık üreticisinin, tarımın her kolunda olduğu gibi sorunlarının katlanarak derinleştiğini ifade etti. Çiftçilerinin haklarını savunan tek kuruluşun ziraat odaları olduğunu, kanunlarla işleyişi düzenlenmiş bulunan bu çiftci kuruluşunun şaibesiz ve siyaset dışı kalarak faaliyette bulunduğunu söyledi. Ziraat Odalarının çiftçimize daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla Kocaali Ziraat Odasından başlayarak ziraat mühendisi istihdamı, toprak tahlil laboratuarı alanlarında hizmet vermeye başladığını söyledi.

Fındık fiyatının aşırı şekilde düşmesiyle ilgili TZOB koordinasyonunda 30 Temmuz 2006 tarihinde Ordu ilinde büyük katılımlı bir miting tertip edileceğini belirten Bayraktar, toplantıda bulunan ziraat odası başkanları nezrinde tüm çiftçilerimizi mitinge davet etti.

Toplantının devamında Sakarya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ekrem Tunca Sakarya Ziraat Odaları Başkanları olarak Ordu'da düzenlenen çiftçi mitingine etkin olarak katılma kararı aldıklarını ve tarımın her kolunda üreticinin mağduriyetini gidermek adına yapılacak her türlü etkinliğe katkı sağlayacaklarını belirtti.
Burak Ak-Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 19:37:06
Güncelleme :7 Ağustos 2006 Pazartesi 11:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?