1
Haziran
2024
Cumartesi
KOCAALİ - SAKARYA

Sağlık Ocağında personel eksikliği...

Bazı sorunlar vardır ısrarla üzerine gidilir. Şu anda yazdığımız konu bununla ilgilidir. Hele mevzu insan sağlıyla ilgiliyse konunun önemi daha da artar.

Sakarya’nın bir çok ilçesinde devlet hastanesi bulunurken, Sakarya’nın kuzeydeki son ilçesi Kocaali'de devlet hastanesi yok.

Yazın nüfusu 50 bini bulan bir ilçenin bu nüfus yoğunluğuna sadece sağlık hizmeti olarak sağlık ocağı ile hizmet vermesi fevkalade düşündürücü bir eksiklik.

Hadi sağlık ocağını da öyle ya da böyle kabul ettik diyelim.

Bir de böyle bir sağlık ocağında doktor ve personel yetersizliği varsa, orada hizmet vermeye çalışan doktor ve yardımcı sağlık personelini kutlamak lazım.

Bir muayene günü yoğunluğu görebilmek için sağlık ocağına çıktım.

Sağlık ocağının alt katında o inanılmaz yoğunluğu görünce içim burkuldu. Sadece iki doktor ve iki hemşire 150 – 200 kişiye varan hastaya bakmaya çalışıyorlardı.

Bu arada koruyucu sağlık hizmeti veren, aşı ve laboratuvar hastaları hariçti.

Sağlık ocağında doktor, ebe, hemşire ve teknisyen eksikliği var.

Yine Kocaali’nin büyük köylerinden 3 bin nüfuslu Kirazlı Köyü'nde bulunan sağlık ocağında bir doktorun dahi bulunmaması Kocaali'deki sağlık işlerinin Allah’a havale edildiğini söyleyebiliriz.

Şimdi Kocaali'deki AKP İlçe Teşkilatının bu sorunu çözme yoluna gitmesi gerekmez mi?

Bununla ilgili ilçe teşkilatında bir çalışma yapıldığını ancak bu çalışmanın şu ana kadar sonuçsuz olduğu görülmektedir.

Bu durumda nüfusu 50 bine kadar çıkabilen bir ilçenin sağlık ocağına dahi doktor ve personel getirmek ve istemek ve bu işin üzerinde durmak kime düşüyorsa; kime uzanıyorsa bu işin önemini onlara bir şekilde anlatmak gerekir diyorum.

Devlet hastanesi olan öteki ilçeler bu eksikliklerini tamamlayabiliyorlarsa ben bu ilçedeki sağlık ocağının personel eksikliğinin burada yaşayan bir vatandaş olarak giderilmesini istiyorum.

Asfalt dökememenin, yol yapamamanın, kültür merkezi açamamanın, yatırım yapamamanın bir mazereti olabilir.

Ancaaaakkk…

İnsan sağlığının hiçbir mazereti yok.

Yenihaber Gazetesi - Ersin Kuru
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 14:12:42
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 81.214.236.xxx Tarih : 1.04.2005 20:37:11
arkadaşım yazınız ıcın teşekurler edıyorum ama kocaalının nufusunun yazın 50 bıne ulaştıgını yazmışsın. bılgıyı nerden aldıgını bılmıyorum ama kocaalının nufusu zaten 50 bın cıvarında . yazın bu rakam 2 ye hatta 3 e katlanır.