19
Mayıs
2024
Pazar
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

BBK'ten hızlandırılmış deneme

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde meydana gelen ve 38 kişinin hayatını kaybettiği, 90 kişinin de yaralandığı hızlandırılmış tren kazasının ardından, Bağımsız Bilim Kurulu tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor. Bağımsız Bilim Kurulu üyeleri Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddık Binboğa Yarman, Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaşım Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. İnal Seçkin ve Prof. Dr. Metin Başaran ve Makina Yüksek Mühendisi Kaya Güven ile TCDD İstanbul Gar Müdürlüğü’nden görevli ekip,


İstanbul’dan özel bir tren ile hareket ederek, olay yerine geldi. Heyet üyelerinin bulunduğu tren, kazanın meydana geldiği yer olan Pamukova’da, kaza yapan trenin hızı olan 132 kilometre hızla seyrederek ve ani frenler yaparak, deneme yaptı.

İnceleme sonrasında açıklama yapan Bağımsız Bilim Kurulu Başkanı Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıdık Binboğa Yarman, "Amacımız, kazanın meydana geldiği yerde aynı hızla giderek vagonların dayanıklılığını test etmekti. Fren ve trenle ilgili denemeler yaptık. elde ettiğimiz sonuçlara göre değerlendirme yapılacak. Şu an kesin bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

iha-pamukova
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 23:50:42
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?