19
Mayıs
2024
Pazar
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Belediye Başkanı Turan Japonya’ya gitti

Pamukova İlçesi Belediye Başkanı Feridun Turan, 6 kişilik bir heyetle, katı atıktan elektrik enerjisi üretilmesi konusunda incelemelerde bulunmak üzere Japonya’ya gitti.

Yolculuk öncesi açıklama yapan Belediye Başkanı Feridun Turan, Türkiye’de ilk defa uygulanacak katı atıktan elektrik enerjisinin üretilmesi konusunda Japonya’da inceleme ve araştırma yapacaklarını söyledi.

Orada kullanılan teknolojiyi ilçelerine getirmeyi düşündüklerini söyleyen Başkan Turan, "Japonlar katı atıkları yakarak elektrik enerjisi üretiyorlar. Çalışmayı duyunca kendilerini aradım. Beni ülkelerine davet ettiler. Bizim ilçemizde günde 10 ton çöp çıkıyor. Çevremizde Geyve İlçesi ve Alifutapaşa Beldesi de var. Onların çöpleri ile beraber günde 40-50 ton dolayında çöp toplayacağımızı düşünüyorum. Bu çevrede ruhsatlı tek çöp deposu bizde var. Burada çöpleri yakarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğimiz gibi temiz bir çevre ortaya çıkaracağız. Çöplerin yakılmasından ortaya çıkan külleri de tarım alanlarına dökerek ilçe tarımına katkıda bulunacağız. Proje belediyemize maliyetli olmayıp, aksine ilçemize büyük kazanç sağlayacaktır" dedi. Gezinin 8 gün düreceği bildirildi.

Pamukova
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 13:12:46
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?