18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Beton traversler Pamukova'dan

Hızlandırılmış tren projesinin yeniden hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ederken, Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde kurulan bir fabrikada, demiryolları için AB standartlarında beton travers ve otoyol delta bloğu üretiliyor.

Pamukova İlçesi'nde meydana gelen hızlandırılmış tren faciasının ardından durdurulan proje için yeniden çalışma başlatıldı. Proje kapsamında Pamukova İlçesi'nde Türk-Avusturya ortaklığı ile Betra Prefabrike A.Ş. tarafından tesis kuruldu.

AB standartlarında ön germeli beton travers ile otoyollar için delta blok üretimi yapan tesis, Avrupa'da ilk 3 tesis arasında yer alıyor. Son teknoloji kullanılan tesiste günde bin adet ön germeli beton travers üretimi yapılması hedefleniyor. Üretilen beton ön germeli traverslerin, İstanbul-Ankara arasındaki tren yolunun alt yapısında kullanılacağı belirtildi. 30 kişinin çalıştığı ve 6 aydır üretim yapan tesisin, Türkiye'de yüksek teknolojide beton elemanları üreten tek tesis olduğu ifade edildi.

Pamukova Belediye Başkanı Feridun Turan, ilçede yeni faaliyete geçen tesiste incelemelerde bulunarak, tesisin Türk ortağı Seçil Uzuner'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Seçil Uzuner, AB standartlarında son teknolojiyi kullanarak Avusturya lisansı ile hızlı trenler, metrolar ve otoyollar için beton delta blok üretimi yaptıklarını belirterek, TCDD tarafından Türk-İspanyol ortaklığı ile başlatılan hızlı tren projesinin altyapısında kullanılmak üzere ön germeli beton travers ürettiklerini söyledi. Tren yoluna döşenecek traverslerin son derece dayanıklı ve güvenli olduğunu belirten Uzuner, Türkiye'deki en modern tesis olduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 13:53:33
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 14:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?