19
Mayıs
2024
Pazar
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Bio-Gaz tesisleri açılıyor

Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, ilçede kuracakları Bio-Gaz Tesisleri'nin temelini 7 Mart Cumartesi günü açacaklarını söyledi.

AK Parti tarafından yeniden aday gösterilen Pamukova Belediye Başkan Hikmet Ferudun Turan, Bio-Gaz Tesisleri'nin evsel, sanayi ve hayvansal atıkların tümünü işleyeceğini söyledi. Turan, "Bu tesis Türkiye'de ilk olacak. Pamukova Belediyesi olarak böyle bir tesisi ülkeye kazandıracak ilk belediye olmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

7 Mart Cumartesi günü temeli atılacak tesis hakkında bilgi veren Turan, "İlçemizin Mekece çıkışı Paşa deresi kesiminde kurulacak Bio-Gaz Tesisleri'nin ihalesi tamamlandı. Şu anda temel atma hazırlıklarını yapıyoruz. Tesiste Pamukova, Geyve, Taraklı, Alifuatpaşa ve Osmaneli'nin evsel atıkları, sanayi atıkları ve hayvansal atıklar değerlendirilecek.

Çalışmalardan elde edilecek güçle 16 bin tonluk soğuk hava deposu çalışacak ve buradan elde edilecek enerjiden elektrik üretimi yapılacak. Tüm bu işlemlerden geçen atıklar en son aşamada torf toprağı haline getirilecek ve Pamukova tarımının hizmetine sunulacak" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 18:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?