18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Deprem uzmanından uyarı

Türkiye Yeraltı Aramacılık Bilimsel Kuruluşu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde, köylülere fay hatlarını göstererek deprem konusunda uyarıda bulundu.


Pamukova İlçesi’nde bulunan TMSF tarafından el konulan Uzanlar’a ait çiftlik evinde inceleme yapmak üzere bölgeye gelen Prof. Dr. Ahmet Ahmet Ercan, çiftliğin yakınlarında bulunan Hayrettin köyünde mola verdi. Burada köylüler tarafından karşılanan Ercan, köylüleri deprem konusunda uyardı. Köylülerle sohbet eden Ercan, köyün merkezinde bulunan köy camisin minarelerinin 55 metre yükseklikte olduğunu görünce, bölgenin Kuzey Anadolu fay hatlarının başladığı bir bölge olduğunu ifade ederek, köylüleri deprem konusunda uyardı.


Köylülere fay hattının geçtiği bir yerde oturduklarını hatırlatan Ercan köyün içine girerek köylülere dağlarda bulunan fay kırıklarını gösterdi. Ercan, "Minareler bu kadar uzun olmamalı. Osmanlı’nın da bir standardı var. Siz Kuzey Anadolu fay hattının başladığı bir bölgede oturuyorsunuz. Deprem konusunu aklınızdan çıkarmayın" dedi.

Pamukova
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 16:44:43
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?