20
Mayıs
2024
Pazertesi
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Dev adam pompacı oldu

Sakarya'da yaşayan Türkiye'nin en uzun ikinci adamı olan 2.18'lik Selami Yıldırım (29), yıllar sonra iş bulmanın sevincini yaşıyor. Bir benzinlikte pompacı olarak çalışmaya başlayan uzun Selami, "Öyle sevinçliyim ki istesinler havadan geçen uçaklara benzin verebilirim" dedi.

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan 2 metre 42 santimetre boyundaki Sultan Kösen'den sonra Türkiye'nin en uzun boylu ikinci adamı olan 2.18'lik Selami Yıldırım (29), uzun boyu nedeniyle kimsenin kendisine iş vermediğini belirterek, Pamukova ilçe Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan'dan yardım istemişti.

2 ay önce de kız çocuğu olan uzun Selami Yıldırım'a bir müjde de Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan'dan geldi. Belediye Akaryakıt Satış İstasyonu'nu çalıştıran Başkent Petrol'un Genel Müdürü Veli Yıldız, Başkan Turan'ın ricasıyla Selami Yıldırım'ı pompacı olarak işe aldı. Benzin istasyonun iş başı yapan dev adama standart pompacı elbiseleri olmayınca özel elbise dikildi.

İhtiyaç sahibi birine yardım etmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkent Petrol Genel Müdürü Veli Yıldız, "Uzun adam Selami Yıldırım'ın gözlerinde önemli derecede bozukluk var. Gerekli hastanelerle telefonla konuştum. Gözlerini tedavi ettireceğim. Selami artık bizim evladımız oldu"dedi.

Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan da "Selami, ilçemizin sembolü oldu. Ona böylesine sahip çıkan sizleri kutluyorum" diyerek Başkent Petrol Genel Müdürü Veli Yıldız'a teşekkür etti.

Benzin pompalarını eliyle havaya kaldıran Selami de, "Uzun boylu oluşumdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyorum. Kapılardan güçlükle geçiyorum. Kendime göre elbise bulamıyorum. Araçlarda arka koltuğa oturmak zorunda kalıyorum. Uzun boylu olmamdan dolayı kimse bana iş vermiyordu. Sağ olsun Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan'ın yardımıyla iş buldum. Başkent Petrol Genel Müdürü Veli Yıldız'a da teşekkür ediyorum. Öyle sevinçliyim ki istesinler havadan geçen uçaklara benzin verebilirim" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 17:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?