17
Haziran
2024
Pazertesi
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Kaza kurbanlarının ismi parkta yaşatılacak

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde meydana gelen hızlandırılmış tren kazasında hayatını kaybedenlerin ismi, yaptırılacak parkta yaşatılacak.

Pamukova İlçesi’nde tren istasyonunun yanında atıl vaziyette bulunan 2 bin metrekarelik alana, belediye tarafından park yaptırılacak. Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan’ın girişimleri ile yaptırılacak olan ve hızlandırılmış tren kazasında hayatını kaybeden 41 kişinin anısına yaptırılacak olan Şehit Parkı için, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nden gelen İstanbul DDY Başmüdürü Tuncay Gürdal, TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Kocaman ile TCDD İstanbul Hareket Daire Başkanı Hamdi Seyhan, Pamukova’ya gelerek arazide incelemelerde bulundu.

2 bin metrekarelik alanı gezdiren Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan, "Bu alana Şehitler Parkı yaptıracağız. Hem ilçemiz güzel bir yeşil alana kavuşacak hem de hızlandırılmış tren kazasında hayatını kaybedenlerin adını, buraya yaptıracağım anıtla yaşatacağız" dedi.
Yapılan incelemenin ardından projenin Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne sunulacağı ve en kısa zamanda da çalışmalara başlanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 20:33:02
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 12:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?