30
Mayıs
2024
Perşembe
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Mekece'deki cinayetin sırrı çözüldü

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, 2005 yılında vahşice öldürülen şahsın bir şebekenin iç hesaplaşmasına kurban gittiği belirlendi. 

Pamukova'ya bağlı Mekece köyü yakınlarında 2005 yılında meydana gelen olayda, çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Ramazan Gökay (41) isimli şahıs cinsel organı kesildikten sonra kazığa oturtularak öldürülmüş olarak bulunmuştu. 

Cinayetin ardından araştırmalarını aralıksız sürdüren jandarma, cinayeti işledikleri ileri sürülen N.A.'yı Çorum'da yakalarken, Y.İ.'nin Konya, A.Y.'nin ise İzmir'de nitelikli dolandırıcılık suçundan hapiste olduğunu belirledi. 

Öldürülen Ramazan Gökay'ın, 2002 yılında sahte şirketler kurarak, sahte kimlik ve çeklerle 30 ayrı bankadan 3 milyon YTL dolandırıcılık yapan bir şebekenin elebaşısı olduğu ve Ankara'da söz konusu dolandırıcılık olayı ile ilgili gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 11 kişi arasında yer aldığı tespit edildi. 

Jandarma, Gökay ve çetenin diğer elemanlarının son olarak Bursa'da bir yapı kooperatifi kurarak sahte kimlik ve belgelerle çek aldıklarını ve piyasayı dolandırdıklarını tespit etti. Gökay'ın ise bu paralarla kaçtığı için çetenin diğer üyeleri Y.İ., N.A. ve A.Y. tarafından öldürüldüğü belirlendi. 

Dolandırıcılık suçundan bir süre önce Çorum'daki cezaevinden tahliye olduğu belirlenen N.A. yakalanarak Sakarya'ya getirildi. Pamukova Adliyesi'ne çıkarılan N.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 11:19:30
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 12:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?