29
Mayıs
2024
Çarşamba
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Pamukova'daki kavga tatlı bitti

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde üniversite öğrencileri ile ilçe gençleri arasında yaşanan kavga tatlıya bağlandı.

Pamukova Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile bir grup genç arasında yaşanan kavga sonucu başlayan gerginlik, ilçe protokolü, sivil toplum yöneticileri, öğrenciler ve esnafın bir araya gelmesiyle sona erdi.

Pamukova Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Abdullah Demir, Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, MYO Müdürü Doç.Dr. Ahmet Alp, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Bolat, öğrenci yurdu sahipleri, esnaf ve öğrenciler katıldı.

Pamukova Kaymakamı Abdullah Demir, sağduyu çağrısı yaparak, "Herkes sağduyulu olsun. Bu konu ilçemizin kötü imajı olmasın. Zaten olaya karışan gençler bize gelerek duydukları üzüntüyü dile getirdiler ve öğrencilerden özür dilemek istediklerini bildirdiler. Bizde beraber Meslek Yüksek Okulu'na giderek öğrencilerimizle kavgaya karışan gençleri barıştırdık. Bu olaydan herkes rahatsız oldu. Ancak her türlü tedbir alındı. Herkes rahat olsun ve sağduyulu olsun" dedi.

Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan ise üniversite öğrencilerinin evlatları olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Ben kavgaya karışan kişileri 'yurt dışına göndereceğiz' demedim. Bu arkadaşların bir ikisinin yakınlarının yurt dışında işleri var. İcabı halinde onları oralara yollarız dediler. Bende bu konunun iyi olabileceğini belirttim. Aynı zamanda 'iş sahibi olurlar' dedim. Yani konuşmamın tümü ele alındığı zaman niyet anlaşılıyor." Tüm üniversite öğrencilerinin evlatları olduğunu anlatan Turan, sözlerine şöyle devam etti: "Aileleri tarafından bize emanet edilmişlerdir. Bizde onlara canımız gözümüz gibi bakıyoruz. Bu olayları konuşmamız yerine 'MYO'da eğitim seviyesini nasıl yükseltiriz. Nasıl başka kısımlar ekleriz' diye konuşmamız lazım."

İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Bolat da, Meslek Yüksek Okulu civarı ve ilçe ile bağlantı yolunun bundan böyle sürekli polis kontrolü altında tutulacağını belirterek gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

MYO Müdürü Doç.Dr. Ahmet Alp ise, esnaf ve yöneticilerin öğrencilere sahip çıkmasını istedi. Toplantıya katılan öğrencilerde sorunlarını aktardılar.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?