1
Haziran
2024
Cumartesi
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Pilav izdihamı

Pamukova'da düzenlenen "Babam Sultan Anma Etkinlikleri"nde okunmuş pilavdan almak isteyenler izdihama neden oldu.

Mezarı Pamukova İlçesi’nde bulunan Babam Sultan Hazretleri, düzenlenen törenle anıldı. Muradiye Vakfı Pamukova Babam Sultan Şubesi ile Pamukova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen anma günü ile sünnet şölenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bilecik, Bursa, Ankara ile Mısır, Almanya ve Fransa’dan gelen çok sayıda kişinin katıldığı anma töreninde, İranlı bir hükümdarın oğlu iken Müslümanlığı yaymak için Türkiye’ye gelen ve Pamukova'da hayatını kaybederek defnedilen Babam Sultan, dualarla anıldı.

Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle özel olarak hazırlanan çadırların altında gerçekleştirilen Geleneksel 17. Babam Sultan Anma Günü ve sünnet şöleni, Bursa’nın İnegöl İlçesi’nden gelen Mehteran Derneği üyelerinin gösterileriyle başladı. Gösterilerin ardından Hafız Ebubekir Yücel ile Mısırlı Hafız Abdülyasir Abdülsamet Kur’an-ı Kerim okudu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Profesörü İsmail Lütfü Çakan ise "İyi Müslüman olmak" üzerine bir konuşma yaptı.

Muradiye Vakfı Pamukova Babam Sultan Şubesi Başkanı Hikmet Şenol ise yaptığı konuşmada, her alanda yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyerek, bu yıl da Babam Sultan Hazretleri’ni anma töreninin yanında, ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından 2 ton pirinç, 2 ton et, 400 kg nohut, 100 kg tereyağı ve 30 teneke ayçiçek yağı ile hazırlanan 50 kazan pilav ile 10 bin adet ayran davetlilere dağıtıldı.

Dağıtım sırasında okunmuş pilavdan almak isteyen kalabalık izdihama neden oldu. Davetliler daha sonra Babam Sultan Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek bol bol dua etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 12:04:05
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 12:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?