19
Mayıs
2024
Pazar
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Sakarya: Pamukova'da parke çalışması devam ediyor..

Pamukova Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar hızla devam ederken tüm cadde ve sokaklar kilitli parke taşı ile kaplanıyor. Bugüne kadar cadde ve sokaklarda toplam 15 bin metrekare parke taşı kaplanırken ikinci çalışmanın da ihalesi yapılarak, 45 gün içinde çalışmanın bitirilmesi hedefleniyor. İkinci etap çalışmanın bitirilmesi ile toplam 35 bin metrekarelik alan parke ile kaplanmış olacak. Çalışmaların hızla sürdüğünü, tüm cadde ve sokakların parke taşı ile döşeneceğini söyleyen Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan, parke taşlarının bir kısmını Belediye Tesisleri’nde ürettiklerini, bir kısmının ise dışarıdan satın aldıklarını belirtti.
Başkan Turan, hedeflerinin 100 bin metrekare parke taşı olduğunu ve çalışmaların 700 milyara mal olacağını ifade etti. Başkan Turan, belediyeye ait Parke Taşı Üretim Tesisleri’nde incelemelerde bulunurken, kendi tesislerinde günde 300 metrekare parke taşı üretildiğini, her gün 480 metrekare parke taşını ise dışarıdan satın aldıklarını söyledi. Belediyeye ait parke taşı üretim tesislerinde günde 12 bin adet kilitli parkenin dışında 300 adet bordur, 450 adet briket ve günde 70 adet beton elemanı üretiliyor ve 10 kişi çalışıyor.
Öte yandan Başkan Turan, ilçede yapımı devam eden açık kanal kapatma çalışmasında da incelemelerde bulundu. İlçede mahallelerde bulunan yağmur sularının toplandığı açık kanalların kapatılarak yağmur sularının sulama kanalına boşaltılacağını söyleyen Başkan Turan, 1 kilometre boru döşenerek açık kanalların kapatılacağı çalışmanın toplam 35 milyara mal olacağını kaydetti.
iha-sakarya
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 12:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?