18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Su baskınına son

Pamukova'da, yağmur yağdığında yaşanan su baskınları, belediyenin gerçekleştirdiği projeyle sona eriyor.

Pamukova İlçesi’nde yağmur yağmasıyla birlikte dağlarda biriken sular ilçe merkezine akarak, sel baskınlarının yaşanmasına ve bazı evlerde su baskınlarının yaşanmasına neden oluyordu. Bunun üzerine harekete geçen Pamukova Belediyesi, yağmur suyu projesi gerçekleştirildi.

Dağlarda toplanan sular, belediye ekipleri tarafından oluşturulan setler yardımıyla büzlere, oradan da Karandereye boşaltılacak. Belediye tarafından bir kilometre uzunluğundaki büzlerin döşenmesi 20 günde tamamlanacak ve yaklaşık 40 milyar liraya mal olacak. Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan, 50 yıldan beri yaşanan sel su baskınlarının büz çalışmanın bitirilmesiyle bir daha yaşanmayacağını söyledi.

Başkan Turan, "Dağlarda biriken yağmur suları sel olup ilçemize boşalarak evlerin su basmasına neden oluyordu. 50 yıldır yapılmayan bir çalışma idi. Göreve geldiğimizde acaba ne zaman yağmur yağacak. Ne zaman ilçemizi sel basacak diye endişelerimiz vardı. Belediye olarak hemen bir proje geliştirdik. Dağlardan akan yağmur sularını büzler yardımıyla ilçeye gelmeden Karandere deresine deşarj edeceğiz. Bundan böyle ilçede su baskını yaşanmayacak" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 14:46:06
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 15:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?