18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Tonlarca çilek üreticinin elinde kaldı

Pamukova'da bu sene çilek üretiminde büyük bolluk yaşanırken, ortaya atılan hormon iddiaları yüzünden tonlarca çilek üreticinin elinde kaldı.

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde bulunan Hüseyinli, Çilekli, Kemaliye ve Bakacak Köyleri’nde gerçekleştirilen çilek üretiminde büyük bir bolluk yaşanıyor. Borçlarını ödeyebilecek olmalarının sevinci içinde tonlarca çileği tarladan toplayan köylüler, ortaya atılan hormon iddialarıyla ve şoklama fabrikalarının da kapanmasıyla perişan oldu.

Topladıkları çilekleri köy meydanına traktörlerle getiren köylüler, pazarcıların gelmesini bekliyor. Pazarcılara kilosunu 500-550 bin lira gibi düşük fiyattan veren köylüler, hormon iddialarını ortaya atan Erman Toroğlu’na da büyük tepki gösterdi. Satmak için getirdikleri çilekleri yiyerek hormon iddialarının asılsız olduğunu söyleyen üreticiler, önce fabrikaların kapanmasının, ardından da ortaya atılan hormon iddialarının kendilerini perişan ettiğini ifade etti.

Köylüler, "Erman Toroğlu hormon var dedi ama çileklerde hormon yok. Gelsin bunu ispat edelim. Tahlil yaptıralım. Öyle ezbere konuşmakla olmuyor. İddialarını ispatlasın. Üreticiyle neden oynuyor. Bizden ne istiyor?" diye konuştu.

Köylüler, Avrupa’dan çilek tozu ithal edilmesi ve şoklama fabrikalarının da kapanmasıyla zor durumda kaldıklarını ifade etti. Köylüler, "Avrupa’dan çilek tozu ithal ediyorlar. Ülkemizde çilek bol olmasına rağmen neden böyle bir şey yapıyorlar? Şoklama fabrikaları da kapandı. Tonlarca çilek elimizde kaldı. Biz çilekleri kime satacağız. Bu sene bolluk var diye seviniyorduk. Bolluk var ama çilek para etmiyor" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 12:47:50
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?