19
Mayıs
2024
Pazar
PAMUKOVA - SAKARYA
Belediye Sayfaları

Uzan çifliğinde yeraltı ve duvarlar incelenecek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca el konulan Uzan ailesine ait Pamukova’daki eski çiftlikte arama çalışmaları yeniden başladı.

Arama çalışmalarını yürüten Yeraltı Aramacılık Bilimsel Araştırmalar Merkezi’nin sahibi, Türkiye Jeofizik Kurumu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Ercan, çiftlik girişinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Ercan, çiftliğin genelinde 5 bin metrekare alanda yeraltının ve yapıların duvarlarının inceleneceğini, 7 kişilik ekibin MR, radar, ultrason ve röntgen çalışması yapacağını belirtti.

Gizlenmiş altın ve kıymetli eşyanın yanı sıra gizli belge de aranacağını, araştırma bittiğinde, kafalardaki evle ilgili soru işaretlerinin tümünün ortadan kalkacağını iddia eden Ercan, “Çünkü elimizdeki cihazlar, dünyanın en iyi cihazları, jeofizik teknolojisinin son ürünleridir” dedi.

Çiftlikteki evlerin alt kısımlarının da araştırılarak, gizli bölmelerin olup olmadığının ortaya çıkartılacağını belirten Ercan, “Bahçede şüphelenilen yerlerin başında helikopter pisti geliyor. Pistin altını araştıracağız. Burada bir boşluk ya da oda var mı ona bakacağız. Ayrıca bu kadar gösterişli ve 9 şiddetindeki depreme dayanıklı bu yapının, gizli geçitlerinin bulunup bulunmadığını da araştıracağız.” dedi.

Prof. Dr. Ercan, çalışmaların 10 gün sürebileceğini sözlerine ekledi.

Pamukova
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 17:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?