20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAPANCA - SAKARYA

ADASU'dan dev yatırımlar

Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU), Sapanca Kuzey Kuşaklama Kolektörü, Karakamış Kanalizasyon Şebeke İnşaatı ile Söğütlü Gündoğan Deresi'nin ıslah edilmesi projelerini sürdürüyor. 

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya'nın altyapı ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacak Karakamış Şebeke inşaatının bir ayda tamamlanacağını, Kuzey kuşaklama kolektörünün 2 yıl sonra devreye alınacağını ve Gündoğan Deresi'nin bu yıl ıslah edileceğini söyledi. 

ADASU, Sapanca Gölünü kirlilikten koruyarak göle nefes aldıracak Kuzey Kuşaklama Kolektörünün yapımını hızla sürdürürken, Sakarya'nın alt yapısını rahatlatacak kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor. İki ayrı bölgede yapımı devam eden kolektörün, Uzunkum ve çevresinin atık sularını toplayacak terfi merkezinin temelleri tamamlanırken, Esentepe'de başlatılan hattın yapımı sürüyor. 

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü için büyük önemi olan kolektörde uzun bir yol alındığını, 10 km'si yapılan kolektörün Esentepe Sakarya Üniversitesi kavşağına ulaştığını söyledi. Keleş, toplam 52 km'lik hattın 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. 

ADASU, Büyükşehir Katı Atık Depolama Tesisi, Karakamış Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi; Ferizli ve Söğütlü'nün atık sularını toplayacak 10 km'lik alanı kapsayan Karakamış Kanalizasyon şebekesi çalışmalarını sürdürüyor. Devasa beton boruların kullanıldığı hatta toplanacak atık sular, 2 bin 500 metrelik bir hatla Karaman Atıksu Tesisine gönderilecek. Üç yerleşim alanı, bir sanayi bölgesi ve bir tesise hitap edecek hatta çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirten Rüstem Keleş, beş bölgenin kanalizasyon ve altyapı ihtiyacını karşılayacak hattın bir ayda tamamlanacağını ifade etti. 

ADASU ekiplerince Söğütlü Gündoğan'da bulunan açık kanalın kapatılması çalışmaları da sürüyor. Kanalın yağmursuyu bağlantıları tamamlanırken, dolgu çalışmaları devam ediyor. Çevre sağlığını tehdit eden kanalda çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Rüstem Keleş, Gündoğan Deresi'nin bu yıl içinde ıslah edileceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 16:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?