31
Mayıs
2024
Cuma
SAPANCA - SAKARYA

Ağabeyini öldürene 15 yıl hapis

Sakarya’nın Sapanca İlçesi’nde 8 ay önce miras yüzünden kavgalı olduğu ağabeyi Cemal Pekdemir'i tartışma sırasında bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Haluk Pekdemir, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 16 Ekim 2007 tarihinde Sapanca’nın Göl Mahallesi’nde meydana geldi. Kardeşi tarafından bıçaklanan 47 yaşındaki Cemal Pekdemir yaşamını yitirdi. Cinayet sonrasında Haluk Pekdemir, suçta kullandığı bıçakla birlikte yakalanarak, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Sakarya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karara çıkan duruşmada savunma yapan Haluk Pekdemir, ağabeyinin miras yüzünden kendilerini sürekli taciz ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Ağabeyimle aramızda miras anlaşmazlığı vardı. Ağabeyim Sapanca'dan taşınıp İzmit'e yerleşti. Evlerimiz yan yanaydı. Ağabeyim kendi evini satınca, bana da ‘artık bu kapıyı kullanmayacaksın’ deyip, benim evime giden kapıya duvar ördürttü. Eşim ve çocuğumla birlikte eve balkondan girip çıkıyorduk. Ama ben bu konuda ağabeyime bir şey diyemedim. Olay günü karşımda ağabeyimi gördük. Yine tartışmaya başladık. Sonra beni dövmeye başladı. Ben bahçe duvarından atlayarak kaçmaya çalıştım. Evden 40 metre uzaklaştıktan sonra ağabeyim peşimden gelip elindeki taş ile benim başıma vurmaya başladı. Ben de cebimdeki çakıyı çıkartarak 1 kere ağabeyime batırdım. Ağabeyim yere düştü. Benim suçum günahım yok, pişmanım.”

Mahkeme heyeti tarafından sanık Haluk Pekdemir’e önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak suçun ‘ağır tahrik altında’ işlendiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, duruşmadaki iyi halini de dikkate alarak cezayı 15 yıla indirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 17:53:02
Güncelleme :9 Nisan 2008 Çarşamba 17:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun demir IP: 88.251.70.xxx Tarih : 24.04.2008 21:10:48

kendini namusunu ailesini savunmak 15 senesi ise bu adalet değildir