29
Mayıs
2024
Çarşamba
SAPANCA - SAKARYA

Berceste davasında karar

Sapanca ilçesi TEM Otoyolu'nda bulunan Berceste tesislerinin sahibi Yusuf Akdoğan'ı vuran tetikçi 20 yıl, azmettirenler ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Berceste Tesislerinin sahibi Yusuf Akdoğan'ın silahla vurulmasıyla ilgili Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tasarlayarak silahla adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak ve azmettirmek" suçlarından açılan dava 5. celsede karara çıktı. Tutuklu yargılanan tetikçi Hüseyin Balcı, amacının Yusuf Akdoğan'ı öldürmek olmadığını ifade ederek, "Alican Kerimoğlu ve Ahmet Taşdemir'in isteği üzerine Yusuf Akdoğan'ı vurdum. Kendisine bir metre mesafeden ateş ettim. Amacım öldürmek değildi. İsteseydim öldürürdüm" dedi. 

Diğer sanıklar Alican Kerimoğlu ile Ahmet Taşdemir ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Hüseyin Balcı'ya "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl ruhsatsız silah taşımak suçundan da 1 yıl 6 ay, mala zarar vermek suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 20 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Davada "Tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek" suçundan yargılanan Alican Kerimoğlu ile Ahmet Taşdemir ise 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

OLAY 

Olay, TEM Otoyolu Sapanca mevkiinde 5 Ağustos 2007'de meydana geldi. Berceste Tesisleri'nin sahibi Yusuf Akdoğan (38) tesislerde şirket muhasebecisiyle oturduğu sırada içeri giren bir kişi tarafından silahla ateş edilerek vuruldu. Saldırgan olaydan sonra kaçarak uzaklaştı. Yusuf Akdoğan'ın vurulması tesislerdeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?