30
Mayıs
2024
Perşembe
SAPANCA - SAKARYA

Doğalgazı döşeme çalışmaları başladı

Sapanca, Kurtköy ve Kırkpınar bölgesine 150 kilometrelik doğalgaz hattı döşenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Sapanca bizim misafir odamız. Misafir odamızın doğalgazı eksikti şimdi onu da tamamlıyoruz. Hayırlı olsun" dedi. 

Sapanca'da doğalgaz döşeme çalışmaları Yüzevler Mahallesi'nde düzenlenen törenle başladı. 

Gerçekleştirilen törene AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, AGDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Erdem, AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapancalılar ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, "Bugüne kadar 1500 kilometrenin üzerinde yatırım yaptık. Şimdi de Sapanca'ya doğalgazı getiriyoruz. Bu hizmetin buraya gelmesinde bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

AGDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Erdem ise yaptığı konuşmada, "Başbakanımız bizi her gördüğünde Sakarya'yı soruyordu, Sapanca'yı soruyordu. Biz Sakarya'da yüzde 90 oranında görevimizi tamamladık. Şimdi de Sapanca'dayız. Aslında buraya 5 yıl sonra yatırım yapılacaktı. Fakat milletvekilimiz Erol Aslan Cebeci'nin, Başkanımız Aziz Duran'ın desteğiyle bu süreyi kısalttık ve bugün başlıyoruz. Doğalgaz sağlıklıdır, çevreci bir yatırımdır. Halkımızın da hızlı bir şekilde abone olmalarını istiyoruz" diye konuştu. Sapanca'nın Sakarya'nın misafir odası olduğunu söyleyen Başkan Aziz Duran ise, hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Başkan Aziz Duran, "Misafir odamızın doğalgazı eksikti. Şimdi ona da kavuşuyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Sapanca'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci de yaptığı konuşmada, "Bu hizmetin buraya gelmesinde birçok kişinin emeği var. Başta Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. AGDAŞ çok ciddi fedakârlıklar yaparak bu yatırımı yaptı. Bunu yakinen biliyorum. Biz de kendilerine en az 10 bin abone sözü vermiştik. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. İnşallah doğalgaz Sapanca için dönüm noktası olacak. Refah seviyesi artacak" diye konuştu. 

Protokol, konuşmaların ardından Sapanca'yı Arifiye hattına başlayan çelik boruya temsili kaynak yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 21:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?