18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAPANCA - SAKARYA

Kaçak restoranlar yıkıldı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde orman arazisine kaçak olarak yapılan iki restoran hakkında mahkeme tarafından verilen yıkım kararı üzerine, bina sahipleri yıkım ekiplerini beklemeden kendi tesislerini yıkmaya başladı.

Alınan bilgiye göre, Sapanca ilçesi ormanlık alanına 1993 yılında yapıldığı belirtilen Zirve ve Şahin isimli restoranlar hakkında Sapanca Orman İşletme Şefliği, orman arazisine kaçak olarak yapıldığı gerekçesiyle 2000 yılında dava açtı. Yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda mahkeme restoranların kaçak olarak yapıldığı kararını verdi. Ancak Şahin Restoran sahibi Celal Şahin ve Zirve Restoran sahibi Mehmet Baklaya mahkemenin kararına itiraz etti.

Mahkemenin verdiği kararı Yargıtay’ın da onamasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri iki işyeri için yıkım kararını uygulamaya koydu. İşyeri sahipleri yıkım kararının ardından ekipleri beklemeden tesisleri boşaltarak yıkıma başladı. Jandarma ekipleri ile birlikte restoran önüne gelen yıkım ekipleri boşaltma işlemlerini takip etti.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 11:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?