18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAPANCA - SAKARYA

Kırkpınar'da yıkım gerginliği

SAPANCA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ

Sakarya'nın Sapanca ilçesi Kırkpınar mahallesinde, havaalanında bulunan hangarları yıkmaya giden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ADASU) ekipleri, Sapanca Belediyesi'nin yağmur suyu çalışması ve vatandaşların engeli ile karşılaştı.

Sapanca ilçesi Kırkpınar mahallesi Melih Kibar Caddesi sahil yolu üzerinde yer alan havaalanında bulunan hangarları yıkmak için bölgeye giden ADASU ekipleri, ilginç bir engelle karşılaştı. Yıkım için Sapanca Belediyesi'ne tebligat göndermeyen ADASU ekipleri belediyenin yağmur suyu çalışmasına takıldı. Melih Kibar Caddesi üzerinde yağmur suyu çalışması yapan Sapanca Belediyesi ekipleri yolu kazdıkları için ADASU yıkım ekibi havaalanına gidemedi. Bu arada hangarların yıkılacağını öğrenen çok sayıda vatandaş bölgeye giderek araçlarıyla yıkım ekibinin önünü kesti. Araçlarını iş makinelerinin önüne bırakan vatandaşlar yıkımı engellemeye çalıştılar. Polis herhangi bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Vatandaşlar havaalanının bölge halkına ait olduğunu ifade ederek, "ADASU yetkilileri gölümüzü bu tür yasaklamalarla korumaya çalışacaklarına, gelişmiş ülkelerdeki gibi su havzalarını çağımız teknolojilerine uygun sistemlerle koruyarak kıyı şeridini halkın kullanımına açmaları gerekir. İzmit belediyesi sınırlarında kalan gölümüz kıyıları halkın hizmetine açılmıştır" diye konuştular.

Yolun kapalı olması ve vatandaşların engellemesi ile karşılaşan ADASU ekibi, yıkımı ileri bir tarihe erteleyerek geri döndü.

SAPANCA'DA YIKIM GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:58:01
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 00:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?