20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAPANCA - SAKARYA

Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Gökhan Halil'in organları ameliyatla alınarak İstanbul ve İzmir'e gönderildi. Halil'in organları 4 kişiyi hayata bağlayacak. 

Sapanca ilçesinde trafik kazasında ağır yaralanan ve dün akşam beyin ölümü gerçekleşen Gökhan'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Toyota-Sa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'nde ameliyat gerçekleştirildi. 

Florence Nightingale Hastanesi doktorlarından Murat Dayangaç ve Çapa Tıp Fakültesi'nden Dr. Hüseyin Bekleroğlu, Gökhan'ın organlarının alınması için yapılacak ameliyata katılmak üzere Sakarya'ya geldi. Gerçekleştirilen ameliyatla alınan Gökhan'ın karaciğer ve kalp kapakçıkları Florence Nightingale Hastanesi'ne, böbreklerinden biri ile korneaları İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne, bir böbreği ise 
İzmir'e Ege Üniversitesi'ne gönderildi. 

Doktor Murat Dayangaç, organ bekleyen binlerce hasta olduğunu belirterek "Gökhan'ın organları uygun kişilere nakledilecek" dedi. Çapa Tıp Fakültesi'nden gelen ekip ise böbrek, karaciğer ve kalp kapakçıklarını alarak Adapazarı'ndan ayrıldı. Doktor Hüseyin Bekleroğlu, Gökhan'ın organlarını aldıklarını ifade ederek organ bekleyen hastalara nakledeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 17:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?