17
Mayıs
2024
Cuma
SAPANCA - SAKARYA

Sapanca Gölü'nde kayıp çocuk seferberliği

İzmit'in Maşukiye Beldesi'nde, Sapanca Gölü'nde, suya açıldığı dubadan düşerek kaybolan çocuğu arama çalışmaları bugün de sürüyor.
Maşukiye'de dün arkadaşı Emre Kuloğlu ile birlikte Sapanca Gölü'ne dubalarla açılan ve daha sonra da göle düşerek kaybolan Ali Sefa Küçükosman'ın (13) cesedi, Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği (SAKUT) ve AKUT Kocaeli Birimi tarafından ortaklaşa sürdürülen çalışmalarla aranıyor.
Kurtarma ekiplerinin dalgıçları, sabah saatlerinden itibaren başladıkları çalışmaları sürdürürken, küçük çocuğun yakınlarının da göl kenarındaki endişeli bekleyişi devam ediyor.
Bölgede Sakarya Sivil Savunma ekipleri 2 zodyak bot, 9 dalgıç, 2 kamera ile, Akut Kocaeli Birimi ise 6 dalgıç, 1 zodyak bot ve 2 kayık ile çalışmalarını sürdürüyor.
Bu arada dün SAKUT ekiplerinin, AKUT Kocaeli Birimi'nin çalışmalara katılmasını istememesi nedeniyle yaşanan gerginlik ise sona erdi. Aralarında anlaşan SAKUT ve AKUT ekipleri, iki ayrı noktada sürdürdükleri çalışma ile Küçükosman'ın cesedine ulaşmaya çalışıyor.
Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği (SAKUT) Müdürü Oktay Kurbanoğlu ise, AKUT-SAKUT gerginliğine ilişkin haberlere değinerek, "Biz kimseyi engellemedik. Dalgıçları yoktu ve arkadaşlarımız su altındayken kanca atmak istediler. Bunun tehlikeli olacağını belirttik. Bu şekilde arama, kötü sonuçlara neden olabilirdi" dedi.
KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 16:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra ali IP: 85.108.105.xxx Tarih : 18.12.2007 22:23:28

inanın çok üzüldüm ayrıca ablamın sınıf arkadaşıydı ailesine baş sağlığı diliyorum