20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAPANCA - SAKARYA

Sapanca Gölü'nde son durum

Küresel ısınmanın etkileri ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, Sapanca Gölü'nde incelemelerde bulundu. 

AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk başkanlığındaki araştırma komisyonu üyeleri, Sapanca Gölü'nün Kocaeli sınırlarında kalan kesiminde gezerek, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten ADASU tarafından yapılan kolektör hakkında bilgi aldı. 

Komisyon Başkanı, Milletvekili Mustafa Öztürk, Konya, Kütahya, Uşak, Edirne ve Tekirdağ'da incelemelerde bulunduklarını söyleyerek, bu çalışma çerçevesinde Sapanca Gölü'nü de incelediklerini belirtti. Öztürk, Sapanca Gölü'nün çok önemli bir su kaynağı olduğunu belirterek "Suyun kalitesi, gölün nasıl korunduğu, su seviyesinde azalma olup olmadığı hakkında yetkililerden bilgi alacağız. Ancak incelemelerimiz sırasında Eşme tarafında atık suların göle bırakıldığını gördük. Burada mutlaka önlem alınmalı. Ayrıca, Maşukiye bölgesinde kollektör tamamlanamamış. Burada da atık sular göle gidiyor. Bölgede balık çiftlikleri var. Bu çiftlikler de göle zarar veriyor" dedi.
 
Türkiye'de su yönetiminde tek bir otorite olması gerektiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu: "Türkiye'de su yönetimi çok başlı. Türkiye genelinde bir tek otorite olması gerekir. Sadece tahsis için değil kaliteyi, kullanımı ve kirliliği denetleyen güçlü bir yapı oluşturulması gerekiyor. Havza bazında entegre su yönetiminin oluşması gerektiği üzerinde yoğun bir şekilde duruyoruz. Su çok kıymetlidir. Suyumuzu kirlettiğimiz zaman çok problem yaşarız." 

Öztürk, incelemeleri sonrasında bir rapor hazırlayacaklarını ve bunu meclise sunacaklarını ifade ederek, "Bazı kanunları ciddi bir şekilde yazacağız. Bunların da takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 17:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?