17
Mayıs
2024
Cuma
SAPANCA - SAKARYA

Sapanca MYO hedef büyütüyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu eğitimde gösterdiği başarılı çalışmalarla hedef büyütüyor.

SAÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu yaklaşık bin 400 öğrencisi ile ilçenin bacasız sanayisi olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor. Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Refik Alan, hedeflerinin büyük olduğunu ifade ederek, "Sapanca ilçe olarak eğitim ve öğretime çok müsait bir konumda. Her yıl öğrenci sayımız artmakta. Artan öğrenci sayımıza paralel olarak yeni bölüm ve derslikler kuruyoruz. Hedefimiz artan öğrenci sayısıyla birlikte 4 yıllık fakülte haline getirmek" dedi.

Sapanca İlçesi’nin doğal turizm kaynaklarına sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Refik Alan, "Sapanca büyük bir turizm potansiyeline sahip. Bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Gölüyle yeşil doğasıyla çok güzel bir konumda. MYO olarak biz de turizm çalışmalarına destek veriyoruz. Turizm Bölümü öğrencilerimizle birlikte Sapanca’da turizmin kalkınmasına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Sapanca MYO’nun daha da büyümesi ve fakülte olması için Sapancalıların desteğine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Refik Alan, her geçen yıl büyük bir hızla büyüyen okulun Sapancalıların da desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 15:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?