18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAPANCA - SAKARYA

Şiir Akşamları'nda ilk dinleti Ahmet Telli'den

Sakarya Valisi Nuri Okutan, bu yıl 5. düzenlenecek olan Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’na tüm Sakaryalılar’ı davet etti.

Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları ile ilgili olarak Sakarya Valisi Nuri Okutan başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Sapanca Kaymakamı Hasan Duruer, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve tertip komitesi katıldı.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, 5. Sapanca Şiir Akşamları’nın 23 Haziran Perşembe günü Sapanca Halk Eğitim Salonu’nda saat 21.00’da Ahmet Telli Şiir dinletisi ile başlayacağını ifade ederek, 24 Haziran Cuma günü saat 17.00’da Çark Mesire Yeri nikah salonunda Bosna Hersek Edebiyat Günleri ile devam edeceğini ve 25 Haziran Cumartesi günü Sapanca İnsan Hakları Parkı’nda saat 21.00’da Şiir Akşamları ile son bulacağını söyledi.

Vali Okutan, Türkiye’den 19, Bosna Hersek’ten 5 olmak üzere toplam 24 şairin katılacağa Şiir Akşamları Gecesi’ne Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katılacağını kaydetti. Sakaryalılar’ı Şiir Akşamları’na davet eden Vali Okutan, geceye destek olanlara teşekkür etti.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ise, Sakarya’nın kültür kenti olacağını belirterek, "5 yıldır organize edilen etkinlik Sapanca’nın ismi ile özdeşleşti. Bu yılki etkinlik daha kapsamlı yapılıyor. Bölgesel etkinliğe dönmüş vaziyette. Uluslararası hale getirmek istiyoruz. Sakarya’da kültür sanat etkinliklerini artıracağız. Sakarya kültür kenti olacak" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:27:45
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 15:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?